fbpx
Сьогодні
12:38 03 Бер 2019

У польському Гданську проходять дострокові вибори мера

Сьогодні проходять дострокові вибори мера в польському Гданську, де у січні цього року був убитий Павел Адамович, який обіймав цю посаду.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Onet.

Голосування проходить на 196 виборчих дільницях міста до 21:00. До цієї години в місті діє режим тиші, що забороняє агітацію і публікацію даних опитувань. За порушення режиму тиші передбачений штраф до 1 млн злотих. Після закриття виборчих дільниць будуть опубліковані результати екзитполів.

Зараз обов'язки мера виконує перший заступник Адамовича Олександра Дулкевич, вона також висунула свою кандидатуру на вибори. Серед інших кандидатів – режисер-документаліст Гжегож Браун і підприємець Марек Скиба.

Нагадаємо, на мера Гданська Павел Адамовича напали 14 січня під час благодійного заходу "Великий оркестр святкової допомоги", в ході якого в Польщі щорічно збирають кошти на допомогу медичним закладам. Невідомий чоловік пробрався на сцену і вдарив політика ножем. Від отриманих травм Адамович помер у лікарні.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: