fbpx
Сьогодні
20:51 03 Бер 2019

У Маріуполі тисячі людей вийшли на протест проти підвищення ціни на проїзд у громадському транспорті

Мешканці Маріуполя перекрили рух, вимагаючи зниження цін на проїзд у громадському транспорті.

Близько тисячі людей вийшли на протест на площу біля Драматичного театру, передають Новости Донбасса.

Учасники акції прийшли з плакатами "8 гривень. За що?, "Електронний квиток. Де?", "Монетизація пільг", "Проїзд на коритах за 8 гривень? ОКСТУ!".

Протестувальники перекрили рух по проспекту Миру. Поліція повертала всі машини, проїхати в центр можливо було лише в об'їзд.

До протестувальників вийшли заступник міського голови Сергій Захаров і директор департаменту транспорту міськради Василь Клат.

Клат заявив, що існуюча ціна на проїзд не дозволяє оновлювати рухомий склад. Підвищення тарифів на проїзд також зумовлено збільшенням вартості електроенергії, необхідністю збільшення оплати праці.

За його словами, сума дотації на транспорт в місті склала в 2018 році 168 млн гривень, в 2019 прогнозується 190 млн гривень.

Маріупольська міськрада прийняла рішення про підвищення вартості проїзду з 1 березня в трамваях і тролейбусах до 7 гривень, а в автобусах до 8 гривень. З 1 серпня маріупольців чекає підвищення вартості проїзду до 9 гривень.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: