fbpx
Сьогодні
14:51 03 Бер 2019

У 2019 році в Києві можуть з'явитися механізовані паркінги

У Києві з'явиться новий тип парковок. Механізовані паркінги можуть бути розташовані на більш ніж 30 майданчиках.

Про це повідомив заступник директора департаменту транспортної інфраструктури КМДА, начальник інспекції по парковці Дмитро Рахматуллін, передає UBR.ua.

"Наш куруючий заступник Дмитро Давтян буде зустрічатися у віце-прем'єром. Предметом розмови буде як раз внесення коректив у існуючі ДЕСТи, які дозволяють облаштовувати механізовані парковки. Мова йде про спрощену систему отримання землевідведення. Ми говоримо про парковки невеликого розміру до 10 автомобілів, а також великі – до 100 машиномісць", – повідомив він.

Уточнюється, що багатоярусні паркувальні системи користуються популярністю в країнах з високою щільністю населення – наприклад, в Європі і Японії.

"Це швидкомонтовані металеві конструкції. Пропозицій на ринку маса від виробників різних країн, які пропонують такі рішення. Це все короткострокова перспектива розвитку паркувального простору у Києві. Мова йде про багаторівневі системи, коли машина заїжджає і автоматично піднімається в якусь свою комірку. Найближчим часом ми зможемо кардинально змінити ситуацію з паркувальним простором", – пояснив Рахматуллін.

У разі, якщо питання із землевідведенням буде вирішено оперативно, перші такі паркінги будуть встановлені в Києві вже в поточному році.

"Припустимо, їх буде 7. Кожна по 100 місць. Тобто 700 додаткових паркомісць у центрі міста буде облаштовано додатково за рахунок механізованих парковок", – підсумував чиновник.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: