fbpx
Сьогодні
09:35 03 Бер 2019

Син жертви "Новачка" написав листа Путіну з проханням надати британським спецслужбам доступ до підозрюваних

Син британки Дон Стерджесс, яка померла в липні 2018 року внаслідок отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" в Еймсбері, Еван Хоуп направив президенту РФ Володимиру Путіну листа з проханням надати можливість спецслужбам Британії допитати двох підозрюваних у даній справі.

Про це він повідомив в інтерв'ю газеті Sunday Mirror.

"Я звертаюся до вас як до людини, надати можливість нашим офіцерам допитати цих людей у справі про вбивство моєї матері", – наводить видання витримку з листа 20-річного юнака.

У бесіді з виданням Хоуп підкреслив, що не отримав жодної підтримки з боку британського уряду.

"Я боюся, що ми ніколи не доб'ємося правосуддя для мами, і я відчуваю себе зрадженим і кинутим урядом … Я знаю, що вони підтримали Скрипалів, і я радий цьому, оскільки співчуваю їм і тому, через що вони пройшли. Але у моєї сім'ї не було підтримки, а ми ті, хто втратив матір. Вона стала невинною жертвою, але ми нічого не почули ні від Терези Мей, ні від уряду – ні телефонного дзвінка, ні листів, нічого… ми просто дізнаємося про все з новин так само, як і всі інші", – сказав Хоуп виданню.

Він також говорить, що намагається домогтися справедливості в історії з загибеллю своєї матері.

"Дивно те, що ми знаємо, хто вбив маму, докази є, і ми знаємо, як це сталося, але ми не можемо змусити їх постати перед судом. Це дійсно засмучує", – зазначає юнак.

На думку Хоупа, єдина людина, яка може допомогти розслідувати справу смерті його матері британки Дон Стерджесс – це Путін.

"Путін повинен відмовитися від цих вбивць, щоб моя сім'я нарешті змогла домогтися справедливості … Я в розпачі. Путін – єдина людина, яка може забезпечити справедливість. Мені потрібна його допомога, щоб вчинити справедливо з моєю мамою. Я розраховую на нього", – сказав він виданню.

Sunday Mirror також наводить текст листа Евана Хоупа російському президенту.

"Шановний Володимире Путін,

Минув майже рік з тих пір, як моя мати Дон була вбита Новачком в Солсбері, і біль ніколи не пройде для мене або моєї родини.

Британська поліція вважає, що принаймні двоє російських громадян несуть відповідальність за її смерть, але, схоже, вони захищені вашою державою.

Я звертаюся до вас як до людини, надати можливість нашим офіцерам допитати цих людей з приводу вбивства моєї матері.

Найменше, на що вона заслуговує – це справедливість.

Еван Хоуп"

Нагадаємо, 30 червня з будинку в Еймсбері госпіталізували пару – 45-річного Чарлі Роулі і 44-річну Дон Стерджесс. Пізніше стало відомо, що жінка померла в лікарні. Чоловік же отямився після "невеликого, але вагомого поліпшення". 

Британська влада публічно оголосила, що пара піддалася впливу речовини "Новачок".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: