fbpx
Сьогодні
16:11 03 Бер 2019

Стала відома причина затримання в окупованому Криму архієпископа ПЦУ

Фото Радіо Свобода

Архієпископ Сімферопольський та Кримський Климент (Кущ) був затриманий в окупованому Криму через повідомлення про "пограбування" його церкви.

Про це повідомляє BBC Україна.

Як повідомив Климент, його було затримано через повідомлення про "пограбування" церкви в окупованому Сімферополі, в якій служить архієпископ. Спочатку архієпископа затримали в черговій частині Сімферопольського автовокзалу, а потім його відправили до центрального відділення окупаційної поліції.

"Хвилин за 20 (після затримання – ред.) вийшов черговий райвідділку і сказав, щоб я чекав слідчого, тому що надійшов дзвінок від невідомого чоловіка, який сказав що "пограбували" церкву в Сімферополі на вулиці Севастопольська. Тобто, за їхньою логікою, хтось зателефонував і сказав, що обікрали мою церкву", – розповів Климент.

Наразі Климент очікує на свого адвоката та слідчого.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова заявляє, що причиною затримання в анексованому Криму архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента є його плани відвідати в російському СІЗО утримуваного там українця Павла Гриба.

За її словами, причиною для затримання Климента є його запланована поїздка до СІЗО міста Ростов-на-Дону для відвідання там українського політв'язня Павла Гриба, на що ростовським судом попередньо було надано дозвіл.

"РФ боїться, що усьому світові стане відома правда щодо стану здоров'я Павла. Їм є що приховувати", – написала Денісова.

Нагадаємо, сьогодні, 3 березня, у окупованому Криму російські силовики затримали архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента (Куща). Як повідомлялося, Климента затримали на автовокзалі окупованого Сімферополя. Архієпископ планував відвідати судовий розгляд справи політв'язня Павла Гриба у Ростові-на-Дону (Російська Федерація).

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: