fbpx
Сьогодні
17:47 03 Бер 2019

Скандал навколо Книжкового Арсеналу: ветеранські видання заявили, що їм безпідставно відмовили в участі

Співзасновник видавництва "Залізний Тато" Олексій Бешуля заявив, що йому та Видавництво ДІПА, які спеціалізується на виданні книжок ветеранів, вже вдруге відмовляють в участі у Книжковому Арсеналі. Після піднятого скандалу організатори Арсеналу дали роз'яснення – повідомили, що запланований спеціальний стенд книг про війну, написаних військовими.

"Є дуже просте пояснення такого упередженого і негативного ставлення до ветеранських ініціатив. Зайдіть на офіційний сайт "Книжкового арсеналу" і перегляньте список офіційних партнерів. Там після переліку купи посольств і іноземних організацій є один дуже цікавий офіційний партнер – Rosa Luxemburg Stiftung (Німеччина), благодійний фонд імені Рози Люксембург", – написав у себе в Facebook Олексій Бешуля. 

Організатори запевнили в підготовці окремого стенду з ветеранської літератури на цьогорічному Книжковому ярмарку.

"За планом підготовки фестивалю, робота над стендом повинна була розпочатися після опрацювання усіх заявок від видавництв. Однак, вже зараз ми отримали велику кількість публічних питань щодо представленості книг, авторами яких є ветерани, а тому вирішили оприлюднити інформацію до початку роботи над проектом", – офіційно повідомляється на сайті Мистецького Арсеналу.

"Цього року організаційний комітет фестивалю отримав майже 200 заявок на участь у ярмарковій частині фестивалю (окремі стенди). Це перевищує технічну спроможність будівлі Старого Арсеналу, а також ставить під загрозу безпеку наших відвідувачів, тому ми змушені відмовляти частині експонентів.

Дякуємо заявникам на участь у Книжковому Арсеналі за розуміння і дотримання спільних правил роботи ярмарку, які заявник зобов'язується виконувати, подаючи заявку. Саме це допомагає нам разом створювати безпечну для відвідувачів, цікаву, захопливу подію", – також зазначили у роз'ясненні.

"Оцінюючи оперативну реакцію Олесі Островської (директора Мистецького Арсеналу, – Ред.) та прагнення адміністрації пояснити ситуацію, що виникла, чекаємо на якісне представлення творів наших ветеранів-письменників", – прокоментувала міністр України у справах ветеранів Ірина Фриз. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: