fbpx
Сьогодні
11:37 03 Бер 2019

КВУ: Кандидати у президенти підсунули виборцям "вкрай неякісні програми"

Українські виборці у цьому році отримали вкрай неякісні програми кандидатів на посаду президента, у 20% в програмах партій – загальні слова та історії з біографій кандидатів.

Про це в інтерв'ю "Главкому" розповів голова Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

Голова КВУ, зокрема, розповів, які теми у своїх програмах найбільше висвітлюють кандидати.

"На першому місці стоять питання економіки: інвестиції, податки, робочі місця, зарплати, пенсії. Кожне третє речення в програмах стосується економіки. На другому місці – правова політика. Це Конституція, недоторканність, реформа суду, взаємодія гілок влади. В середньому це 11% тексту кожної програми. На третьому місці – безпека і армія – 8%. На четвертому – освіта і медицина – 8%. На п'ятому – зовнішня політика – 6%", – розказав Кошель.

Він зазначив, що 20% у програмах партій – загальні слова та історії з біографій кандидатів.

"Тому ми отримали вкрай неякісні програми. Часто навіть можна помітити, що кандидати в президенти висловлюють тези, які суперечать їхній програмі. Тому наша організація (КВУ) звернулася до всіх кандидатів із проханням оприлюднити свої розширені програми, стратегії або інші документи, які обґрунтовують пункти програми на предмет їхньої реалістичності. І дуже важливо, щоб ці тези будувалися на конкретних механізмах досягнення запропонованих соціально-економічних показників", – наголосив він.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: