fbpx
Сьогодні
15:21 01 Бер 2019

Стало відомо, як працює агітаційна "сітка" Порошенка

За кандидата в президенти Петра Порошенка вже агітує 60 тисяч людей, найближчим часом до "сітки", яка закликає голосувати на виборах 31 березня за чинного главу держави, планують залучити 100 тисяч осіб.

Про це йдеться у статті "Української правди".

"Ми створили безпрецедентну модель агітаторів. Усіх їх ми можемо відстежувати онлайн в режимі реального часу. Тільки на сьогоднішній день їх 60 тисяч, плануємо залучити до 100 тисяч по всій країні", – хвалився на закритій зустрічі з журналістами високопоставлений член штабу Петра Олексійовича.

Крім того, у розпорядженні УП є документи, в яких детально описаний план функціонування агітаторів Порошенка.

"Це розгалужена мережа виборчих проектів, яка охоплює скрупульозну роботу по районних центрах, маленьких містечках та селах", – йдеться в статті.

Відзначається, що робота регіональних штабів, які почали діяти ще у грудні 2018 року,  розподілена на три частини: поле (люди, які відповідають за пряму роботу з електоратом, волонтери-агітатори), захист результатів (юристи, спостерігачі, члени комісій, завгоспи, IT-адміністратори, служба безпеки) і робота з базою даних прихильників, яку збирають агітатори і надсилають до штабів.

Перед виходом у поле кожен агітатор повинен пройти "такий собі курс порохобота" – навчання та мотиваційний інструктаж.

Волонтери задіяні у кількох проектах.

Перший – "Точка агітації" – це робота наметах у населених пунктах, де проживає більше 10 тисяч людей. У кожному наметі працює по 2 агітатори в режимі 7 днів на тиждень по 4 години на день. Вони роздають агітаційні газети, буклети, закликають підтримувати Порошенка. Окреме завдання "волонтерів" – сформувати базу даних виборців кандидата.

Проект №2 "Мобільні агітаційні групи" – це брендовані мікроавтобуси, у яких їздять по 18 агітаторів. 12 з них працюють, шестеро – для резерву. Проект розрахований лише на сільську місцевість.

Формат роботи такий: мікроавтобус зупиняється у найбільш людному місці в селі, вмикає аудіо-агітацію. Два агітатори працюють поруч з авто – роздають газети й буклети. А десятеро інших попарно обходять хати із агітаційною продукцією та збирають підписи на підтримку ініціатив президента. Норма одного агітатора – чотири підписи на день.

Проект №3 "Від дверей до дверей" – це агітаційна робота "волонтерів" за місцем проживання. У цього проекту одразу кілька завдань: пошук лояльних виборців та формування бази даних прихильників Порошенка; фіксація противників кандидата; мобілізація прихильників у день голосування.

"Кампанія "від дверей до дверей" має цілу ієрархію агітаторів: бригадир контролює десять старших "волонтерів" – старший "волонтер" контролює десять простих "волонтерів".

"Кожен агітатор закріплюється за територіальними секторами з населенням орієнтовно 500 виборців в межах однієї дільниці, всі отримані ними дані передаються до бази в штабах", – відзначають журналісти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: