fbpx
Сьогодні
13:14 01 Бер 2019

В НАЗК "зависли" 500 декларацій через скасування статті про незаконне збагачення

Через скасування статті про незаконне збагачення Національне агентство із запобігання корупції не може встановити ознаки незаконного збагачення в рамках розпочатих 2019 року 500 повних перевірок декларацій.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Констатуємо, що з прийняттям рішення Конституційного Суду України від 26 лютого, яким визнано неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, встановити ознаки незаконного збагачення у деклараціях за 2015 – 2018 роки більше неможливо", – кажуть у відомстві.

Там вважають, що в Кримінальному кодексі можна відновити статтю про незаконне збагачення посадовців усіх рівнів та встановити відповідальність за цей злочин з урахуванням рішення КС.

За словами голови НАЗК Олександра Мангула, його агенція розглядає дві можливі моделі врегулювання цього питання.

На думку фахівців агентства, незаконним збагаченням може бути визначено:

– збільшення в особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, у власності активів у значному розмірі, що перевищує її дохід;

або

– придбання майна, збільшення вартості цього майна особою, уповноваженою на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, що значно перевищує законні доходи особи, якщо ці дії вчинено без встановлених законом, іншими правовими актами або правочинами підстав.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: