fbpx
Сьогодні
14:36 01 Бер 2019

Суд над Мангером: адвоката попросили розмовляти українською

Суддя наголосив, що адвокат повинен володіти українською

Головуючий суддя Київського апеляційного суду, який слухає апеляційні скарги на запобіжний захід підозрюваному у замовленні вбивства Катерини Гандзюк Владиславу Мангеру, змусив адвоката перейти на державну мову. Відповідну заяву суддя озвучив у залі засідання. 

Він нагадав адвокату ситуацію у Шевченківському суді, коли той просив залучити перекладача з російської на українську мову.

"Пане захисник, адвокат має володіти державною мовою. Розмовляйте, будь ласка, українською", – сказав суддя, звертаючись до адвоката Андрія Мурашкіна.

Суддя також запитав адвоката, чи направлені дії сторони захисту із відводами на затягування слухань.

Раніше адвокат Мангера Андрій Мурашкін просив суд оголосити перерву на одну годину для ознайомлення з матеріалами, мотивуючи тим, що прокуратура начебто не надала вчасно матеріали стороні захисту.

"Прошу оголосити перерву у засіданні на одну годину для ознайомлення з матеріалами провадження та із апеляційною скаргою сторони обвинувачення", – сказав він.

Водночас захисник Дмитро Ільченко заявив відвід головуючому колегії суддів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: