fbpx
Сьогодні
22:35 01 Бер 2019

"Природна еволюція" мови: у Франції визнали фемінітиви для позначення професій

Фото FRENCH FIRE BRIGADE

Французька академія заявила, що не заперечує проти запровадження фемінітивів для позначення професій, назвавши це "природною еволюцією" французької мови.

Про це повідомляє ВВС.

У Франції вже використовуються фемінітиви для позначення певних професій. Але раніше академія заперечувала такі зміни, називаючи їх "варварськими".

Зараз у звіті установи йдеться: "Академія вважає, що будь-які зміни, які мають на меті визнати в мові місце жінки в сучасному суспільстві, можна прийняти, якщо вони не суперечать елементарним і основоположним правилам мови".

Тепер академія допускатиме використання, зокрема, слова professeure (професорка) замість чоловічої версії professeur (професор). Втім, в установі заявили, що не визначатимуть повний список назв професій, вважаючи це непосильним завданням.

В академії зазначили, що деякі фемінітиви вже широко використовуються. Наприклад, існує кілька фемінітивів для позначення професії auteur (автор) – auteure, autoresse та autrice.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: