fbpx
Сьогодні
15:35 01 Бер 2019

Переходи в ПЦУ перетнули позначку в 4 сотні

Станом на сьогодні до Православної церкви України перейшло 402 парафіяльні храми і два кафедральні собори УПЦ МП.

Про це свідчать дані з карти переходів до ПЦУ з УПЦ МП. 

За даними карти, 27 лютого в ПЦУ перейшло два приходу в Чернігівській області, зокрема в селі Крути Свято-Михайлівська церква і в селі Дроздовиця Свято-Покровська церква.

У Волинській області перейшло три приходу в селі Біличі – Свято-Михайлівська церква, в селі Сусваль – Свято-Різдво-Богородична церква і в селі Ощів – Свято-Хрестовоздвиженська церква.

У Черкаській області – церква Святих мучениць Віри, Надії, Любові та Софії в селі Бужанка. У Харківській області в ПЦУ перейшла церква Святого Архистратига Михаїла в селі Таранівка. У Житомирській області в селі Топори перейшла церква Св.-Іоанно-Богословська і у Вінницькій області побудують церкву Свято-Різдва Богородиці в селі Четвертинівка.

У той же час 26 лютого в ПЦУ приєдналася Свято-Троїцька церква в селі Смичин Чернігівської області.

До слова, кафедральні собори в ПЦУ приєдналися ще в грудні 2018 року, в тому числі 17-го грудня Спасо-Преображенський собор у Вінниці і 20 грудня 2018 року Спасо-Преображенський собор в Києві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: