fbpx
Сьогодні
16:53 01 Бер 2019

Максимальна економія: в Україні ввели нові технології освітлення приміщень

В Україні набула чинності норма щодо використання світловодів для природного освітлення приміщень, у яких недостатньо природного світла.

Про це заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе..

"Тепер у приміщеннях, де немає вікон, денного освітлення або можливості проводити електрику, будуть використовувати світловоди", – йдеться у повідомленні.

За словами Парцхаладзе, це просто, зручно і дозволяє витрачати мінімум коштів на освітлення. Конструкції деяких світловодів дозволяють взагалі не використовувати електрику, адже вони не тільки передають світло вдень, а й накопичують його для використання ввечері.

УНОРМОВАНО ВИКОРИСТАННЯ СВІТЛОВОДІВДля забезпечення природним світлом шкіл, офісів, лікарень, складів, приміщень…

Posted by Lev Partskhaladze on Friday, March 1, 2019

Заступник міністра додає, що такий спосіб освітлення приміщень вперше почали використовувати у Давньому Єгипті. Наразі цей спосіб успішно працює за кордоном, де за допомогою світловодів проводять світло у шкільні класи, лікарні, офісні кабінети, а також склади та важливі приміщення військового призначення.

"Тепер використання такого рішення унормовано і в наших ДБН і я сподіваюсь, що завдяки цьому набуде широкого розповсюдження", — зазначив Парцхаладзе.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: