fbpx
Сьогодні
14:30 28 Лют 2019

Стало відомо, що Нафтогаз стягне майно Газпрому одразу в декількох країнах

НАК "Нафтогаз України" анонсувала процеси щодо примусового стягнення майна "Газпрому" в декількох країнах. Про це йдеться в повідомленні компанії на сторінці Facebook.

У компанії нагадали, що рік тому – 28 лютого 2018 року – Стокгольмський арбітраж присудив НАК перемогу в суперечці з "Газпромом". 

"Наші арбітражні процеси з "Газпромом" у 2014-2018 роках – найбільші у світовій історії серед комерційних компаній по сумі претензій. Якщо б ми не пішли в суд або нам не вдалося відстояти свою позицію, ми могли б втратити $ 94,7 млрд, або 177 000 грн в перерахунку на кожну українську родину", – написано в повідомленні.

У компанії не уточнили, про які країни йдеться.

"Ми вже отримали газ на суму $ 2,1 млрд. Решту стягаємо через процес примусового виконання в декількох країнах – Нідерландах, Великобританії, Швейцарії та США, а також останнім часом і в Люксембурзі. Скоро можливі процеси і в інших країнах. Міжнародна судова система", – йдеться в повідомленні.

При цьому, зазначили в "Нафтогазі", завдяки рішенню суду "Газпром" повинен сплатити компанії $ 4,6 млрд компенсації за транзитним контрактом.

Сьогодні рік, як Стокгольмський арбітраж присудив нам перемогу у спорі з Газпромом. Наші арбітражні процеси з…

Posted by Нафтогаз України – Naftogaz on Thursday, February 28, 2019

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: