fbpx
Сьогодні
20:16 28 Лют 2019

Мангер порушив запобіжний захід, - активісти

Мангер не з'явився на судовий розгляд апеляції по його запобіжному заходу, що є порушенням покладених на нього обов'язків.

Про це заявили активісти ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?".

"Це вже друге засідання апеляції зірване з вини захисту. Минулого разу не з'явився жоден із його п'яти адвокатів. А сьогодні не було самого підозрюваного. Захист Мангера пояснює відсутність Мангера його участю в судовому засіданні по продовженню терміну запобіжного заходу в Шевченківському суді. Проте відомо, що те засідання закінчилось ще о 15:00. Більше того, захист і Мангер були проінформовані про засідання в апеляції о 16:45, що підтвердили на камери журналістам сьогодні в Шевченківському суді", – пишуть активісти.

МАНГЕР ПОРУШИВ ЗАПОБІЖНИЙ ЗАХІДМангер не з'явився на судовий розгляд апеляції по його запобіжному заходу, що є…

Posted by Хто замовив Катю Гандзюк? on Thursday, February 28, 2019

Вони зазначили, що прокуратура, потерпілі і громадськість переконані, що лише тримання підозрюваного під вартою дозволить нормально продовжити розслідування. Інакше Мангер продовжить тиснути на свідків, потерпілих, інших підозрюваних або й взагалі втече.

"Тому прокуратура апелює до суду про зміну цього запобіжного заходу на тримання Мангера під вартою без альтернативи в якості застави. Але прокурори враховуючи наближення спливу терміну запобіжного заходу не використовують свої законні інструменти, такі як примусовий привід або завчасне з'ясування, де ж знаходиться підозрюваний (а це зробити легко, маючи доступ до даних GPS-трекера на підозрюваному). Проте прокурори ніяк не відреагували на порушення Мангером запобіжного заходу. Це дуже і дуже ставить під сумнів їх мотивацію", – зазначають активісти.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: