fbpx
Сьогодні
09:35 28 Лют 2019

Колишній адвокат Трампа: "Президент - расист, аферист і шахрай"

Колишній захисник Дональда Трампа Майкл Коен розкритикував американського президента під час публічних свідчень перед Комітетом з нагляду Палати представників Конгресу США.

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Трамп прямо не говорив мені брехати у Конгресі. Він так не працює…  Коли ми говорили під час виборчої кампанії, у той самий час, коли я активно проводив переговори в Росії від його імені, він міг дивитися мені в очі і стверджувати, що у нас в Росії немає жодних справ, а потім вийти і брехати американському народу, кажучи те саме. По-своєму, він говорив мені брехати", – сказав Коен.

За словами адвоката, він шкодує про допомогу та підтримку, яку надавав Трампу.

"Мені соромно за свої власні проступки, і я публічно взяв на себе відповідальність за них, визнавши провину в суді Південного округу Нью-Йорка. Мені соромно за свою слабкість і недоречну лояльність – того, що я зробив для пана Трампа, прагнучи захистити і підтримати його. Мені соромно, що я вирішив брати участь у приховуванні незаконних дій пана Трампа, а не слухати власне сумління. Мені соромно, тому що я знаю, ким пан Трамп є насправді. Він расист. Він аферист. Він шахрай", – наголосив колишній юрист президента США.

Також Майкл Коен  заявив, що Дональду Трампу, на той момент кандидату в президенти США, було заздалегідь відомо, що WikiLeaks планує опублікувати вкрадені у Демократичної партії США документи, завдавши таким чином шкоди кампанії його конкурентки Гілларі Клінтон.

Американська розвідка тоді заявляла, що за кібератаками на системи електронного листування осіб та установ у США, включно із зламами електронних ящиків політичних організацій, стоїть уряд Росії.

Це твердження суперечить заявам Трампа про те, що він був у невіданні щодо цього питання.

Після виступу Коена Трамп заявив у Twitter, що Майкл Коен обманює, щоб скоротити свій строк покарання.

"Майкл Коен був одним з багатьох юристів, які мене представляли (на жаль). У нього були й інші клієнти. Верховний суд штату щойно позбавив його прав вести юридичну практику за брехню та шахрайство. Він робив погані речі, не пов'язані з Трампом. Він бреше, щоб скоротити собі термін ув'язнення…", – написав Трамп у Twitter.

У Білому домі заявили, що Коен бреше, щоб скоротити собі термін ув'язнення.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: