fbpx
Сьогодні
11:26 28 Лют 2019

Коболєву продовжили контракт з "Нафтогазом" з окладом 2 млн грн

Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" ухвалила рішення продовжити контракт з головою правління компанії Андрієм Коболєвим і встановити його місячний оклад в розмірі 2,08 млн гривень.

Про це повідомляє Економічна правда

"Нове законодавство дає Наглядовій раді держкомпанії повноваження приймати рішення по контрактам з менеджментом", – сказав співрозмовник.

В листі голови наглядової ради "Нафтогазу" Клер Споттісвуд на адресу прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, копія якого є в розпорядженні ЕП, зазначається, що термін повноважень Коболєва продовжений на три роки, починаючи з 1 січня 2019 року.

У листі зазначається, що Гройсман публічно наголошував на очікуваннях щодо "перегляду розміру винагороди Коболєва і що вона повинна бути ринковою".

"Комітет з призначень та винагород із залученням зовнішнього консультанта провів огляд ринкових рівнів винагород, і ми отримали запевнення, що запропонований рівень зарплат відповідає ринку", – йдеться у листі.

"Ми хотіли би звернути увагу на той факт, що голова правління "Нафтогазу" прийняв і виконує рішення про спрямування 100% доходів, які він отримає до кінця року на благодійність, а тому не матиме особистого зиску внаслідок прийняття будь-якого рішення", – додала Споттісвуд.

Раніше Коболєв заявив, що збирається спрямувати на благодійнйсть усі доходи, які він отримає на своій посаді в держкомпанії до кінця року.

До цього Гройсман на одному із засідань уряду заявив, що зарплати керівників "Нафтогазу" повинні бути "ринковими", а не "захмарними".

"Я виступаю за ринкові зарплати і винагороди для менеджменту держкомпаній. Але я проти, щоб в такий складний час ці оплати були не просто великими, а "захмарно" великими", — заявив голова Кабміну.

Прем'єр пообіцяв, що Кабінет міністрів звернеться до Наглядової ради НАК "Нафтогаз України" з проханням запропонувати новий контракт для правління, в якому зарплати будуть залежати від конкретних успіхів компанії.

Минулого року Наглядова рада НАК "Нафтогаз України" проголосувала за виплату бонусів правлінню компанії в зв'язку з перемогою в Стокгольмському арбітражі над російським "Газпромом".

Затверджений розмір бонусів становить 1% від суми виграшу (в даному випадку – 4,56 млрд доларів). Таким чином, правлінню підлягає виплата в розмірі 45,6 млн доларів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: