fbpx
Сьогодні
18:38 28 Лют 2019

Фейкові донори: партія Тимошенко отримала мільйонні пожертви від домогосподарки, майстра манікюра, касирки

Мільйони гривень, які протягом другого півріччя 2018 року надходили на рахунку партії Батьківщина в якості внесків, робилися через підставних осіб.

Про це йдеться в сюжеті програми Наші гроші з Денисом Бігусом.

Журналісти з'ясували, якщо в 1-2 кварталах минулого року люди і фірми перевели на рахунки партії близько 23 мільйонів гривень, то в 3-4 кварталах, коли почалася активна передвиборна кампанія Тимошенко – понад 130 мільйонів.

У звіті вказано, що десятки українців з невеликих міст та селищ жертвували політсилі Тимошенко по 150 і більше тисяч гривень.

За даними журналістів, серед найбільших донорів Батьківщини – касирка супермаркету у передмісті Києва, безробітний мешканець Сум, його землячка, яка працює на автомийці і фіктивне підприємство, записане на методистку з дитячого садочку в Умані.

Журналісти поспілкувалися з "донорами" і більшачастина з них заявила, що вперше чує про свої пожертви. Це вказує на використання партією персональних даних українців з метою легалізації коштів, отриманих невідомим шляхом.

Одна з донорів з Кіровоградської області, яка працює майстром манікюру і нібито внесла на рахунок Батьківщини майже 150 тисяч гривень зізналася, що зробити це її "попросила" певна людина з місцевого осередку партії, яка в свій час допомогла жінці з лікуванням доньки.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: