fbpx
Сьогодні
13:52 27 Лют 2019

Україна восени розпочне будівництво заводу з виробництва ядерного палива

Україна має намір восени оголосити конкурс на будівництво заводу з фабрикації ядерного палива на майданчику Южно-Української атомної електростанції.

Про це міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик повідомив в ході Українського енергетичного форуму в Києві.

"Буквально через півроку будемо оголошувати конкурс на будівництво заводу", – сказав міністр.

Він повідомив, що технології надасть американська компанія Westinghouse. Вона готова інвестувати в проект. Фінансування також може забезпечити Енергоатом, додав Насалик.

За його оцінками, вартість будівництва заводу, яке буде займатися виготовленням паливних порошків і таблеток, складе близько $400 млн. Якщо буде передбачена спрощена модель (збірка комплектуючих), проект обійдеться в $120-130 млн.

Нагадаємо, що до анексії Криму Україна планувала побудувати в Кіровоградській області завод з фабрикації ядерного палива на основі технологій російської компанії ТВЕЛ. Для цього було створено ПрАТ "Завод з виробництва ЯП", в якому українському держконцерну "Ядерне паливо" належить 50% плюс 1 акція, "ТВЕЛ" – 50% мінус 1 акція.

Передбачалося, що акціонери в рівних частках вкладуть в проект близько $100-120 млн, а потім могли бути залучені кредити. Загальна вартість будівництва заводу оцінювалася в $450 млн.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: