fbpx
Сьогодні
Фото 20:37 27 Лют 2019

У Німеччині судять племінника пропагандиста Кисельова за підготовку до війни на Донбасі

Фото RTVI

У Німеччині почався судовий процес над племінником російського пропагандиста Дмитра Кисельова Сергієм за підготовку до війни на Донбасі.

Німецьке видання Die Welt називає підсудного 48-річним проросійським бойовиком, не називаючи ім'я.

За інформацією російського RTVI, мова йде саме про Сергія Кисельова.

За версією слідства, він планував брати участь у війні, щоб включити до складу Росії частину української території.

Сергій Кисельов

При цьому сама участь у бойових діях на Донбасі не є предметом розгляду.

Баварська прокуратура звинувачує Сергія Кисельова в підготовці злочину, який загрожував державній безпеці, і в порушенні закону про контроль над зброєю.

Німецькі правоохоронці вважають, що в серпні 2014 року племінник пропагандиста проходив бойову підготовку в таборі у Санкт-Петербурзі, щоб воювати на боці так званої "ДНР".

Сергій Кисельов

За словами сторони обвинувачення, тоді він мав при собі автомат Калашникова і пістолет.

Розслідування щодо Кисельова почали в кінці 2017 року. У травні 2018 року поліція отримала європейський ордер на його арешт. Його затримали в Болгарії і депортували до Німеччини. З тих пір він перебуває під вартою.

Як писало німецьке видання Die Welt, Кисельов-молодший є німецьким громадянином і обвинувачується в "підготовці серйозного злочину проти української держави".

Сергій Кисельов

Німецькі журналісти також говорять, що у чоловіка, ймовірно, є або був раніше сан священика Російської православної церкви закордоном.

У соцмережах Кисельов публікував фото з чоловіками у формі, прапорами "ДНР" і Російської імперії і логотипами "православного братства", яке займається військовою підготовкою.

Сергій Кисельов

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: