fbpx
Сьогодні
15:06 27 Лют 2019

У Києві планують створити величезний заказник на Осокорках

У Києві мають намір створити ландшафтний заказник "Осокорківські луки".

Про це повідомляє прес-служба Київради.

Відзначається, що 26 лютого таке рішення вже підтримала комісія з питань містобудування, архітектури та землекористування.

Згідно з проектом рішення, ландшафтний заказник пропонується створити на південь від озера Тягле та вулиці Колекторної в Дарницькому районі Києві. Він матиме орієнтовну площу 148 га.

заказник на Осокорках

За словами голови комісії з питань містобудування Олександра Міщенка, територія проектованого заказника розташована уздовж Дніпровського екологічного коридору, багатого на рослини та тварини, занесені до Червоної книги.

"Зазначу, що зазначена ділянка – це землі комунальної власності столиці. Цим проектом рішення ми доручаємо КО "Київзеленбуд" забезпечити охорону та збереження об'єкту, а також вжити заходів щодо державної реєстрації права постійного користування земельною ділянкою заказника", – сказав Міщенко.

Відзначається, що прийняття даного рішення сприятиме покращенню стану довкілля мегаполісу, збереже цінні природні комплекси водно-болотних угідь та створить нове місце відпочинку для киян та гостей столиці.

Документ мають розглянути на одному із пленарних засідань Київради.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: