fbpx
Сьогодні
19:23 27 Лют 2019

Кернес обматюкав активістів через вимоги про зниження тарифів на проїзд, з’явилось відео

Мер Харкова Геннадій Кернес обізвав дебілами, а потім ще й нецензурно вилаявся стосовно активістів, які прийшли вимагати зниження тарифів на проїзд.

Про це повідомляє UA:Харків.

Як відомо, на початку лютого у Харкові з 5 до 8 гривень подорожчало метро, а проїзд у трамваях і тролейбусах – з 4 до 6 гривень. Активісти оскаржили це рішення в суді, і той призупинив відповідні підвищення тарифів. Але влада міста відмовилася виконувати судову ухвалу і повертати тарифи до початкового рівня.

У середу, 27 лютого, активісти прийшли до Харківської міськради вимагати виконання рішення суду, однак Кернес зустрів їх образами.

"Шановні депутати, будь ласка, хто хоче надати слово ось цим галасно-буйним дебілам, прошу проголосувати", – звернувся він до депутатів.

Представники громадських організацій на сесії міськради: Кернес оголосив перерву

UPD: // 10:40. До акціянтів на вулиці вийшов представник антикорупційного центру Дмитро Булах. Він розповів про те, що відбувається в сесійній залі та закликав людей залишатися під стінами міської ради до завершення сесії. Також, за його словами, присутній на сесії нардеп Віталій Купрій викликав поліцію. UPD: // 10:25 Геннадій Кернес оголосив перерву на 10 хвилин та попросив депутатів вийти з зали. Під час перерви з рупором біля трибуни виступає нардеп Віталій Купрій. "Це лузери, які нікуди не потрапили, які називають себе активістами", – сказав Кернес. ______________Учасники протесту під міськрадою пройшли до сесійної зали. Вони вимагають від міської влади виконання рішення суду щодо призупинення дії тарифів. На сесії вони просять дати їм слово, вигукують з зали. На трибуні плакат: «Кернес, исполняй!». Харківський міський голова Геннадій Кернес вікдрив сесію, а після вигуків з зали, оголосив перерву на 10 хвилин. Під час перерви Кернес назвав присутніх представників громадських організацій, які вимагали слова, «дебілами». Близько 10:15 сесія відновилася. Дивіться, що відбувалося перед сесією і на її початку.

Posted by Суспільне Харків on Wednesday, February 27, 2019

Після цього мер облаяв екс-депутата міськради і активіста Дмитра Мариніна:

"Послухай, ти, негідник… Виведи свою групу людей звідси і досить тут взагалі нам наказувати. Хто ти є такий? Ти кнопка, б…дь! Ти зрозумів чи ні?".

Депутати відреагували на цю грубість аплодисментами.

Раніше в Харкові сотні людей вийшли на "Марш злих харків'ян" через подорожчання проїзду.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: