fbpx
Сьогодні
11:45 26 Лют 2019

Тимошенко заявила, що починає імпічмент Порошенка

Лідер фракції "Батьківщина", кандидат у президенти Юлія Тимошенко заявила, що разом з іншими фракціями починають початок процедури імпічменту президента Петра Порошенка після розслідування журналістів про збагачення його оточення в оборонній сфері.

Про це вона сказала з трибуни Верховної Ради, повідомляє Українська правда.

За її словами, напередодні журналісти опублікували розслідування про схеми збагачення оточення Порошенка на оборонці, яке говорить про те, що всі заяви президента про патріотизм – фейк.

"Те що журналістами було знайдене, підпадає під статтю 111 Кримінального кодексу України. Це державна зрада, умисно вчинена громадянином України на шкоду суверенітету, територіальній цінності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній безпеці країни", – заявила вона.

Політик додала, що  по суті це сприяння ворогу, знищення української армії та сприяння країні окупанту у захопленні України.

"Разом з іншими фракціями ми починаємо процедуру імпічменту президента І ми звертаємося до всіх без виключення депутатів, які мають честь і совість для того, щоб поставити на місце всі ті організовані злочинні угруповання", – сказала Тимошенко.

Згідно зі статтею 111 Конституції України, президент може бути усунений з поста Верховною Радою в порядку імпічменту у разі вчинення ним державної зради або іншого злочину. Але в Україні цю процедуру жодного разу не застасовували.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: