fbpx
Сьогодні
14:32 26 Лют 2019

Розкрадання в оборонці: Порошенко вимагає провести термінову перевірку інформації журналістів

Президент України Петро Порошенко вимагає від правоохоронних органів провести термінову перевірку інформації журналістів про корупційні схеми в оборонному секторі.

Мова йде про розслідування Bihus.Info, фігурантами якого є люди з оточення президента.

"Петро Порошенко вимагає у правоохоронних органів проведення термінової перевірки інформації, викладеної в журналістській програмі Наші гроші для спростування або підтвердження оприлюдненого", – написав прес-секретар глави держави Святослав Цеголко.

За його словами, Порошенко також підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря РНБО на час проведення розслідування.

Згідно масштабному журналістському розслідуванню, член РНБО Олег Гладковський, його 22-річний син Ігор і гендиректор Укроборонпрому Павло Букін причетні до корупційної схеми з виведення з української оборонки близько 250 млн гривень.

Як стверджується, вони організували постачання оборонним підприємствам контрабандних деталей з РФ, а також з українських військових частин за цінами, завищеними в 2-4 рази.

Ігор Гладковський, який фігурує в розслідуванні Bihus.Info відкинув всі звинувачення і пригрозив журналістам судом.

Також, у Державному концерні "Укроборонпром" заявили, що вважають некоректним оцінювати розслідування журналістів про корупційні схеми за участі оточення президента Петра Порошенка.

У концерні також вважають, що "факти довільного використання інформації, що має відношення до питань національної безпеки, мусить отримати належну юридичну оцінку компетентних органів".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: