fbpx
Сьогодні
16:50 26 Лют 2019

Пораненого українського моряка Сороку готують до операції на руці

Пораненого українського моряка Василя Сороку обстежили в цивільній лікарні Москви і призначили проведення операції на руці.

Про це повідомив його адвокат Сергій Бадамшин.

"Дата операції поки не визначена, в ці дні йде підготовка, аналізи. Очікувано, але ноу-хау тюремних лікарів лікувати розрив трьох сухожиль і нерва уколами вітаміну B результату не дало. Через розрив і набряк нижче рани не сходить", – написав він у своєму Facebook.

Правозахисник додав, що є надія на проведення операції найближчим часом.

Він також розповів, що Сорока знаходиться в старій камері без гарячої води.

Нагадаємо, що уповноважена з прав людини в РФ Тетяна Москалькова поінформувала українську сторону, що трьох поранених українських військовополонених моряків Андрія Артеменка, Андрія Ейдера і Василя Сороку направлять на обстеження в лікарню.

Українські моряки отримали поранення, коли російські військові відкрили вогонь по катеру Бердянськ під час захоплення кораблів ВМС України в районі Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Їх кілька тижнів протримали в лікарні СІЗО Матроська тиша, а в січні перевели в СІЗО Лефортово в нібито "задовільному стані".

Василь Сорока отримав осколкове поранення руки. Лікарі в СІЗО відмовилися проводити операцію по витяганню осколків. Через це функції руки не відновлюються, а набряк не проходить.

Адвокати подали клопотання про переведення поранених українських моряків з московського СІЗО Лефортово в лікарню в Україні або нейтральній країні для проведення медичного обстеження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: