Під Києвом націоналісти створили “дорогу крові” та закидали петардами будинок сина Гладковського

Під Києвом активісти обстріляли салютами і закидали петардами будинок сина першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Ігоря Гладковського.

Про це повідомляє РБК-Україна з місця подій.

Націоналісти звинувачують родину Гладковських у розкраданні державних грошей, виділених на посилення обороноздатності.

Вони намалювали символічну "дорогу крові" перед садибою Ігоря Гладковського і запалили файєри, від яких загорілася калюжа червоної фарби. Потім активісти обстріляли будинок з салютних установок і розбили вікна камінням.

Фото rbc.ua

Фото rbc.ua

Силовики відтіснили їх від будинку, однак сторони домовилися не застосовувати один до одного силу, потім дали активістам покинути територію котеджного селища.

Нагадаємо, що під Києвом сьогодні, 26 лютого, активісти націоналістичних організацій проводять акцію "Розкрадаєш оборону України – відрубаємо руки!" під садибою сина першого заступника Ради національної безпеки і оборони Ігоря Гладковського.

Фото rbc.ua

Фото rbc.ua

Кілька сотень активістів зайшли на територію котеджного містечка "Золоті ворота" в селищі Козин, де проживають президент України Петро Порошенко, його найближче оточення та інші чиновники.

На території знаходиться озброєна охорона. На місці також присутні близько сотні правоохоронців з полку поліції особливого призначення і тактичного підрозділу "ТОР".

Активісти скандують "Мародерам смерть!", "Гладковський – собака", "Гладковские – пси, підібгайте хвости!".

Ігор Гладковський і його батько – перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський опинилися у центрі корупційного скандалу через схеми збагачення на державних закупівель для потреб оборони. Про ці факти стало відомо завдяки розслідуванню програми "Наші гроші", яке тривало три роки.

Після виходу сюжету Олег Гладковський попросив припинити дію його повноважень на період перевірки фактів, викладених у розслідуванні. Його син свою чергу пообіцяв подати на журналістів до суду.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Свіжі дописи

  • Новини

Уперше МЗС створило ШІ-аватара Вікторію, яка коментуватиме інформацію для ЗМІ: як працює це рішення

Уперше в історії Міністерство закордонних справ України представило цифрову особу, яку створили з використанням технологій… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Сенат США одноголосно ухвалив законопроєкт щодо заборони імпорту збагаченого урану з росії

У Сенаті Сполучених Штатів Америки одноголосно проголосували за законопроєкт про заборону імпорту російського урану: документ… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

У столиці СБУ проводить безпекові заходи: в центрі міста перевіряють документи та оглядають машини

1 травня у Києві співробітники Служби безпеки України проводять планові контррозвідувальні безпекові заходи на території… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

В ISW прокоментували сповільнення просування окупантів: вони взяли паузу й готуються до наступу на Торецьк

Російсько-окупаційні війська сповільнили просування та готують резерви, аби спробувати наступати зі свого виступу на північ… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Армія рф знову втратила понад 1100 своїх солдатів, а також 21 ББМ та 13 артсистем

Минулої доби, 30 квітня, Сили оборони ліквідували ще понад 1100 загарбників, таким чином загальні втрати… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024
  • Новини

Генштаб: найгарячіше на Авдіївському та Бахмутському напрямках, війська рф 66 разів штурмували позиції ЗСУ

Минулої доби, 30 квітня, окупаційні війська активно атакували позиції Сил оборони на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському… Читати більше

Wednesday May 1st, 2024

Цей сайт використовує Cookies.