fbpx
Сьогодні
Фото 20:13 26 Лют 2019

Під Києвом націоналісти створили "дорогу крові" та закидали петардами будинок сина Гладковського

Фото rbc.ua

Під Києвом активісти обстріляли салютами і закидали петардами будинок сина першого заступника секретаря Ради національної безпеки і оборони Ігоря Гладковського.

Про це повідомляє РБК-Україна з місця подій.

Націоналісти звинувачують родину Гладковських у розкраданні державних грошей, виділених на посилення обороноздатності.

Вони намалювали символічну "дорогу крові" перед садибою Ігоря Гладковського і запалили файєри, від яких загорілася калюжа червоної фарби. Потім активісти обстріляли будинок з салютних установок і розбили вікна камінням.

Розкрадаєш оборону України - відрубаємо руки

Фото rbc.ua

Розкрадаєш оборону України - відрубаємо руки

Фото rbc.ua

Силовики відтіснили їх від будинку, однак сторони домовилися не застосовувати один до одного силу, потім дали активістам покинути територію котеджного селища.

Нагадаємо, що під Києвом сьогодні, 26 лютого, активісти націоналістичних організацій проводять акцію "Розкрадаєш оборону України – відрубаємо руки!" під садибою сина першого заступника Ради національної безпеки і оборони Ігоря Гладковського.

Розкрадаєш оборону України - відрубаємо руки

Фото rbc.ua

Розкрадаєш оборону України - відрубаємо руки

Фото rbc.ua

Кілька сотень активістів зайшли на територію котеджного містечка "Золоті ворота" в селищі Козин, де проживають президент України Петро Порошенко, його найближче оточення та інші чиновники.

На території знаходиться озброєна охорона. На місці також присутні близько сотні правоохоронців з полку поліції особливого призначення і тактичного підрозділу "ТОР".

Активісти скандують "Мародерам смерть!", "Гладковський – собака", "Гладковские – пси, підібгайте хвости!".

Ігор Гладковський і його батько – перший заступник секретаря РНБО Олег Гладковський опинилися у центрі корупційного скандалу через схеми збагачення на державних закупівель для потреб оборони. Про ці факти стало відомо завдяки розслідуванню програми "Наші гроші", яке тривало три роки.

Після виходу сюжету Олег Гладковський попросив припинити дію його повноважень на період перевірки фактів, викладених у розслідуванні. Його син свою чергу пообіцяв подати на журналістів до суду.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: