fbpx
Сьогодні
09:36 26 Лют 2019

Організатор Євробачення очікує на представника від України і каже, що НСТУ нічого не порушила

Європейська мовна спілка ,як організатор пісенного конкурсу "Євробачення", спокійно сприйняла те, що співачки MARUV не представлятиме Україну цього року.

У повідомленні про цей факт EBU виклала аргументацію Національної суспільної телекомпанії України з цього приводу.

Зокрема, зазначається, що НСТУ та співачка, яка перемогла у національному відборі на "Євробачення", не досягли згоди щодо місії учасника, тоді як виконавець є послом України і представляє не лише музику, а й погляди українського суспільства.

Також національний мовник зобов'язаний забезпечити неполітичний характер конкурсу – а НСТУ побоюється ескалації розколу українського суспільства.

Європейська мовна спілка констатувала: "Кожен мовник країни-учасниці відповідальний за відбір свого учасника на пісенний конкурс "Євробачення" у відповідності до правил, встановлених Європейською мовною спілкою".

"На даний час телекомпанія веде переговори про оголошення представника цьогорічного конкурсу – і після їхнього підтвердження його буде оголошено на офіційних каналах Євробачення", – додали у EBU.

Як очікується, UA: Суспільне почне переговори з іншим кандидатом представляти Україну на Євробаченні-2019 у вівторок, 26 лютого.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: