fbpx
Сьогодні
15:53 26 Лют 2019

Окупанти готуються до роздачі російських паспортів в ОРДЛО

Окупаційна адміністрація намагається зберегти лояльність місцевого населення

Так зване "керівництво" самопроголошених Донецької та Луганської "народних республік" оголосило поетапну видачу російських паспортів. Про це повідомив на брифінгу спікер Міністерства оборони Максима Праута.

Повідомляється, що окупаційні адміністрації активізували заходи по збереженню проросійських настроїв в ОРДЛО.

"Зокрема, так званих "керівництвом республік" інтенсивно поширюється інформація про підготовку до поетапної заміни місцевим жителям паспортів "Л/ДНР" на російські. При цьому, нібито в першу чергу зможуть оформити паспорти громадян РФ "державні службовці та представники силових структур". Таким чином, російська пропаганда намагається забезпечити лояльність місцевого населення до окупації", – зазначив Праута.

Раніше міністр закордонних справ Павло Клімкін розповів про підготовку до запровадження подвійного громадянства в Україні.

"Для впровадження подвійного громадянства потрібен політичний консенсус. Але нам потрібно розпочати серйозну дискусію про введення подвійного громадянства. За винятком Росії. Оскільки ми в стані війни, жодного подвійного громадянства з Росією не може бути. Потрібно чітко прописати баланси, всі права і обов'язки", – зазначив він.

Також представник уповноваженого з прав людини в Луганській і Донецькій областях Павло Лисянський заявив, що представники Російської Федерації на Донбасі агітують людей отримувати російські паспорти.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: