fbpx
Сьогодні
18:48 26 Лют 2019

Нацкорпус поїхав до маєтку Гладковського

Національний корпус рушив до маєтку Гладковського.

Про це повідомив прес-секретар Нацкорпусу Роман Чернишев у Facebook.

У коментарях під публікацією Чернишов зазначив, що їдуть до сина – Ігоря Гладковського.

Нагадаємо, команда журналістських розслідувань Bihus.Info представила фільм, в якому стверджується, що Ігор Гладковський, син першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського, разом з Віталієм Жуковим і Андрієм Рогозою через фірми-прокладки поставляли оборонним підприємствам контрабандні російські деталі або деталі з українських військових частин за завищеними в 2-4 рази цінами.

Згідно з даними журналістів, розмір розкрадань становить мінімум 250 млн грн. Автори розслідування стверджують, що до корупційних операцій причетні Гладковский, який раніше був бізнес-партнером чинного президента країни Петра Порошенка, екс-керівник "Укрспецекпорту" і глава держконцерну "Укроборонпрому" Павло Букін.

На сторінках видання "Українська правда" цю новину прокоментував колишній командир добровольчого полку "Азов" і лідер політичної партії "Національний корпус" Андрій Білецький. Він закликав президента України Петра Порошенка негайно відреагувати на ситуацію та виконати обіцянку "рубати руки за корупцію в армії".

"Щодня на сході України гинуть молоді хлопці: 18 років, 20 років, 22 роки. Ці діти сьогодні воюють за свою рідну країну і часто повертаються додому в гробах. Для кожної нормальної людини – це трагедія. У той час, коли вся країна оплакує своїх героїв, молиться за них і ділиться останнім, знаходиться така падаль, яка у змові з ворогом обкрадає військових. Декілька років тому нинішній президент обіцяв рубати руки за корупцію в армії. Настав час виконати цю обіцянку", – заявив Андрій Білецький.

Лідер "Національного корпусу" також зазначив, що серед нинішніх захисників України, навряд чи, є хоч один син якогось високопосадовця чи політика.

"Дуже зручно розповідати про нову армію і про вбитих на війні, сидячи у безпечних і комфортних київських кабінетах. Діти політиків у 20 років вже сидять у зручних кріслах на керівних посадах, поки їхні однолітки – у холодних окопах під кулями", – прокоментував Білецький.

Нагадаємо, перший заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Олег Гладковський попросив тимчасово призупинити його повноваження. Президент Петро Порошенко підтримав відсторонення Олега Гладковського від виконання обов'язків першого заступника секретаря Ради нацбезпеки й оборони на час розслідування.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: