fbpx
Сьогодні
10:41 26 Лют 2019

Місто в Херсонській області обмежить використання пакетів

У Каховці (Херсонська область) вирішили обмежити використання поліетиленової продукції у торгових мережах. 

Рішення Виконавчого комітету міськради прийняте 19 лютого матиме виключно рекомендаційний, а не заборонний характер, передає newday.kherson.ua.

«Замість звичного поліетиленового необхідно пропонувати клієнту пакет з паперу або інших біорозкладних матеріалів чи багаторазову торбину, яка вже найближчим часом може стати нормою у магазинах і супермаркетах Каховки», – йдеться у зверненні до суб'єктів господарювання.

«Прогресивні підприємці і свідомі жителі неодмінно переходитимуть на екологічні пакети, але нам важливо зробити хоча б перший крок», – зауважив міський голова Каховки Андрій Дяченко.

Ініціатором рішення став перший заступник міського голови Олег Кожем'якін. «Ми вже почали проводити відповідну роботу з підприємцями: в кількох супермаркетах нам підтвердили готовність укласти меморандуми щодо відмови від поліетиленових пакетів і перехід на альтернативні еко-безпечні пакувальні матеріали», — повідомив він. — Ведеться робота і в освітніх закладах міста».

Член виконкому, директорка Каховської школи №4 Галина Гондарева назвала рішення про обмеження використання поліетиленових пакетів надважливим і дуже прогресивним. «Необхідно, щоб це рішення працювало, – наголосила вона. – Щоб відповідальні особи проводили роботу не лише з торговими точками, а й з усім дорослим населенням 37-тисячного міста».

Натомість член комітету, директор Каховського ЦУМу Галина Захарченко наголосила, що екологічно безпечні пакувальні матеріали з паперу або картону коштують дорожче і ековибір позначатиметься на гаманцях екосвідомих споживачів.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: