fbpx
Сьогодні
18:07 26 Лют 2019

Австрія запускає 5G

В Австрії проходить аукціон з розподілу частот в діапазоні 3,4-3.8 ГГц, на яких будуть працювати мобільні мережі п'ятого покоління (5G).

Про це повідомляє австрійська газета Der Standard з посиланням на національного регулятора RTR.

"Офіційний запуск нової технології мобільного зв'язку 5G в Австрії наближається: наразі відбувається перший аукціон з необхідними для цього частотами", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що про початок аукціону не повідомлялося раніше з питань безпеки, а також з метою уникнення домовленостей між його учасниками.

Наразі офіційно не повідомляється, хто хоче заволодіти частотами для 5G, однак, як зазначає Der Standard, "секретом Полішинеля " є участь у ньому трьох найбільших мобільних операторів A1, T-Mobile та "3".

На аукціон, на якому уряд планує отримати близько 50 млн євро, виставлені частоти в діапазоні від 3,4 до 3,8 ГГц. Цей діапазон не має особливо хороших характеристик поширення і тому буде використовуватися більше в містах. Наступного року будуть надані додаткові частоти в діапазоні 700, 1500 і 2100 МГц, які володіють хорошими властивостями поширення і мають потенціал для забезпечення 5G для сільських районів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: