fbpx
Сьогодні
21:23 25 Лют 2019

Вибори-2019: в Україні продовжують штрафувати за порушення виборчого законодавства

На Прикарпатті поліція зареєструвала 43 повідомлення про порушення законодавства на виборах президента України і відкрила кримінальне провадження.

Про це повідомляє прес-служба Нацполіції.

"В поліції зареєстровано 43 повідомлення про порушення виборчого законодавства. За результатами розгляду складено 27 адміністративних протоколів за статтею 212-13 КУпАП.

За даними правоохоронців, найпоширеніше правопорушення – це виготовлення або розповсюдження друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск.

"По одному факту є рішення суду, на порушника накладено 170 гривень штрафу", – йдеться у повідомленні.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу ("Службове підроблення").

"До поліції надійшло повідомлення про те, що секретар однієї з окружних виборчих комісій склала і підписала протокол, що в засіданні комісії брали участь 24 члени, тобто дві третини від її складу, хоча насправді присутніх було 23. Якщо слідчі встановлять підтвердження цього факту, то секретар ОВК нестиме кримінальну відповідальність за службове підроблення або за іншою статтею Кримінального кодексу", – додали у відомстві.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: