fbpx
Сьогодні
17:04 25 Лют 2019

Україна та Австрія розпочали Двосторонній рік культури

Україна та Австрія у 2019 році проводять Двосторонній рік культури. Його урочистий початок та запуск тематичного сайту austriaukraine2019.com відбулися 22 лютого у Києві. Офіційну церемонію та урочисте прийняття відвідали дипломати та діячі культури обох країн.

Двосторонній рік культури відкрили Надзвичайний та Повноважний Посол Республіки Австрія пані Герміне Поппеллер, начальник Управління публічної дипломатії МЗС України Сергій Устименко, генеральний директор Українського інституту Володимир Шейко та директор Австрійського культурного форуму в Києві д-р Ульф Хаусбрандт.

"Рік культури дає можливості для найважливішого — люди в обох країнах дізнаються більше один про одного, збагнуть, як багато у них спільного, і надихнуться культурним розмаїттям", — зазначила у вітальній промові пані Посол. Разом із Володимиром Шейком вона запустила спільний сайт Двостороннього року культури austriaukraine2019.com.

Україна та Австрія розпочали Двосторонній рік культури

На сайті доступна програма подій, що оновлюватиметься упродовж року, добірка вражень і коментарів учасників, а також можливість запропонувати свій проект. В Україні відбудуться візити та виступи австрійських митців, письменників, музикантів, філософів та урбаністів. Йтиметься і про літературу, кіно, візуальне мистецтво, музику, стріт-арт і навіть планування міст. Зі свого боку, українська сторона представить в Австрії розлогу програму музичних подій (від класики і бароко до нової академічної музики й джазу), перформативні, візуальні й кінопроекти, а також академічні формати.

"Ми хотіли зробити цей рік особливим. В його основі — не односторонній монолог, а спільна участь у подіях митців, експертів, науковців обох країн, а також співпраця між людьми та інституціями, яка продовжиться в наступних роках", — зазначив очільник Українського інституту Володимир Шейко.

Україна та Австрія розпочали Двосторонній рік культури

Уже 27 лютого в рамках Двостороннього року культури в Національній бібліотеці України ім. Вернадського розпочнеться виставка австрійського фотографа Петера Лаглера "Душа Відня".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: