fbpx
Сьогодні
11:15 25 Лют 2019

Мангер: У Гандзюк був конфлікт з прокуратурою і президентом України

Голова Херсонської облради Владислав Мангер заявляє, що активістка Катерина Гандзюк мала конфлікти з різними владними структурами і навіть з президентом Петром Порошенком.

Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

"Так у неї був конфлікт і з прокуратурою! У неї конфлікт був з президентом України, почитайте її пости відносно Порошенка. Я почитав, так вона всіх поливала", – заявив Мангер.

Він переконує, що є жертвою у справі про вбивство і винний лише в тому, що знав підозрюваного в організації вбивства Гандзюк Олексія Левіна.

"Я сьогодні є жертвою, оскільки я знав пана Левіна. Ніхто не відпрацьовував коло підозрюваних, з ким він (Левін – ред.) спілкувався, з ким мав бізнес. Ніхто ні разу не відпрацював коло підозрюваного. Але через те, що в цьому колі є Мангер, він його знав, то давайте на нього", – обурився голова Херсонської облради.

Мангер не заперечує, що Гандзюк могла з ним конфліктувати, але, каже, сам з нею конфліктів не мав.

"Може, у неї був зі мною конфлікт, а я цього не знав. Але у мене з нею не було конфлікту.

Особисто я один раз з нею спілкувався в 2015 році, якраз коли мене приймали в партію. Вона встала під час засідання і поставила запитання, чи був я членом Партії регіонів. Я відповів, що не був", – додав він.

Мангер каже, що до вбивства Гандзюк може бути причетний екс-очільник СБУ Херсонщини Данило Доценко, який нині очолює Департамент захисту національної державності СБУ, а раніше вимагав, щоб Мангер вийшов з партії "Батьківщина".

"Коли пан Доценко був тут, він мене неодноразово запрошував до себе. В присутності інших силовиків було одне питання: "Покинь "Батьківщину", тоді залишишся головою обласної ради. У мене завдання – щоб тебе не було на посаді голови обласної ради від "Батьківщини"", – сказав Мангер.

Він заявляє, що Гандзюк нібито тісно співпрацювала з СБУ.

"Знаю, що вона тісно з ним співпрацювала, він про це говорив", – наголосив голова Херсонської облради.

Він також вважає дивним, що у справі про вбивство зникли телефон і планшет Ганздюк, які після її смерті її ж батько віддав нібито друзям Катерини.

"І телефон, і планшет зникають. Їх немає у матеріалах слідства, в матеріалах справи. А у телефоні ж є інформація, з ким вона спілкувалася. Чому ці телефони досі не знайдені і не залучені до справи? Значить, там є щось те, що хтось не хоче, щоб було доступною інформацією?"", – питає Мангер.

Він також натякає, що Ганзюк могли фізично знищити.

"У палаті інтенсивної терапії в неділю помирає людина, яка повинна була вже виписуватися на реабілітацію (за даними УП, Катерині Гандзюк ще мали провести операції з пересадки шкіри, і мова про реабілітацію на той момент не йшла – ред.). Але потім вона помирає. Спочатку нам кажуть, що через тромб, потім, що зупинились нирки, а потім взагалі засекретили всю справу і сказали, що смерть настала в результаті опіків. Де результати експертизи? Її ім'я використовують для дискредитації і в політичних іграх", – наголошує Мангер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: