Україна візьме участь у розробці нового безпілотного бомбардувальника компанії Science Technology

Представники України візьмуть участь у розробці нового безпілотного бомбардувальника компанії Science Technology (Саудівська Аравія).

Про це повідомляє онлайн-видання Defence Blog.

Разом з українцями працюватимуть розробники з Південної Кореї та США.

Science Technology розкрила плани  щодо розробки нового БПЛА великої дальності (UCAV)  на міжнародній виставці IDEX 2019, що проходила в Абу-Дабі до 21 лютого.

"Основною перевагою нового безпілотного бомбардувальника є використання новітніх передових технологій, відносно низька вартість і вільний доступ до ринку", – заявили у компанії.

Зазначається, що проект нового БПЛА розробляється "для підтримки операцій з боротьби з повстанцями (COIN), розвідувальних та пошуково-рятувальних операцій (SAR), розвідувального спостереження і розвідки (ISR), легких точних атак, підтримки з повітря (DAS), морського патрулювання та місій з внутрішньої оборони".

За даними компанії, новий безпілотник зможе нести протирадіаційні, протикорабельні і високоточні ракети класу "повітря-земля" і керовані бомби. Також UCAV буде оснащений бортовим обладнанням для запуску ракет з лазерним наведенням.

У Science Technology заявили, що робота над проектом "отримала схвалення з боку Збройних сил і потенційних клієнтів в регіоні Близького Сходу та Північної Африки", де через зростання кількості та інтенсивності локальних конфліктів очікується збільшення парку літаків UCAV з десятків у 2018 році до 700  – у 2028 році.

Свіжі дописи

  • Новини

Три країни Західної Африки створили конфедерацію та звернулися до росії по допомогу

Про створення конфедерації оголосили три країни Західної Африки — Малі, Нігер та Буркіна-Фасо. Вона матиме… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Пішов з життя оскароносний продюсер “Титаніка” й “Аватара” Джон Ландау

Продюсер Джон Ландау, який за життя отримав "Оскара", помер у віці 63 роки. Він співпрацював… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Знищення складу боєприпасів у Воронезькій області було спецоперацією СБУ

Ударні безпілотники Служби безпеки України влаштували вибух на складі боєприпасів у населеному пункті Сергіївка Воронезької… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

YouControl: Закриття ФОПів в Україні зросло на 54%, а компаній – на 15%

Майже 92 тисячі ФОПів припинили діяльність в Україні за перше півріччя 2024 року. Це на… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

ДТП із 14 загиблими на Рівненщині: назвали кілька версій події

Перші подробиці розслідування автопригоди, яка забрала життя 14 людей у Рівненському районі 6 липня, розповіли… Читати більше

Sunday July 7th, 2024
  • Новини

Ігнат розповів про нещодавній удар по аеродрому в Миргороді та яких втрат зазнали Повітряні Сили

2 липня російські загарбники завдали балістичного удару по аеродрому в Миргороді Полтавської області, де уразили… Читати більше

Sunday July 7th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.