fbpx
Сьогодні
13:57 24 Лют 2019

У Дніпрі відкриють єдину в країні бібліотеку української діаспори

Бібліотека із книжковим фондом майже 10 тис. видань про діаспору з'явиться в Україні. Вона буде розташована на першому поверсі Центральної міської бібліотеки Дніпра.

Про це повідомляється на сайті Дніпровської міської ради.

На її полицях лежатимуть рідкісні видання воєнних і повоєнних років ХХ століття. Серед них – екземпляри, що переповідають історію УПА, філософська, історична література. Також будуть унікальні альманахи.

"Щоб втілити цей проект, нам довелося завоювати неабияку довіру. Коли я був у США, мав домовленість з Українською православною церквою США та з українською діаспорою – насамперед міста Рочестер. Ішлося про те, що бібліотечні фонди української діаспори, а також певні книги з бібліотеки Саут-Баунд-Брука будуть передані у комунальну власність територіальної громади Дніпра", – розповів міський голова Борис Філатов.

Найближчим часом книги відправлять кораблем до України. Вони були зібрані в Німеччині, Бразилії, Аргентині, США та Канаді.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: