fbpx
Сьогодні
11:45 24 Лют 2019

Аваков вважає, що Україна швидко перейде до парламентської республіки у разі перемоги Зеленського

Парламентаризм комфортніший для всіх в Україні, перехід до нього в найближчі п'ять років майже неминучий.

Про це в інтерв'ю для ZN.UA заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

За його словами, він завжди виступав послідовно за усунення дуалізму державних функцій.

"В очах багатьох Зеленський — президент, якому не будуть властиві ті функції, котрі взяв на себе Порошенко. Я завжди послідовно виступав за усунення дуалізму державних функцій. Президент не має займатися всім — від енергетики до дипломатії. Вважаю, якщо Зеленський переможе на виборах, процес переходу до парламентської республіки буде прискорений".

Він не відкидає, що вже чинний парламент турбуватиметься прийняттям змін до Конституції, що скорочують повноваження президента на користь парламенту.

"Навіть цей парламент, на мій погляд, готовий підтримати парламентську республіку. Парламентаризм — комфортніший для всіх. У найближчі п'ять років, на мій погляд, він — майже неминуча конструкція. Якщо цього, не дай Боже, не станеться, в нас погані перспективи для розвитку. Головне гальмо — навіть не відсутність структурних реформ, а дуалізм влади", – висловив думку Аваков.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: