fbpx
Сьогодні
15:50 23 Лют 2019

"Жива" арт-інсталяція про безпечне кохання переїхала на столичний Поділ

Столичну арт-інсталяцію «Кохання» з елементом доповненої реальності перемістили з парку імені Тараса Шевченка на алею поруч з кінотеатром «Жовтень». Тепер кожен гість Подолу зможе побачити арт-об'єкт сучасного мистецтва, що «оживає», аби мотивувати українців захищати своє інтимне здоров'я та правильно користувалися презервативами.

Арт-інсталяція створена відомим вуличним митцем Володимиром Бєлоконем та міжнародною неурядовою організацією Фундацією АнтиСНІД-США в Україні (AHF Ukraine) до Міжнародного дня презерватива.

В Україні 66% усіх випадків передачі ВІЛ трапляються під час незахищених статевих контактів.

Мета арт-об'єкта – нагадувати українцям про найпростіший засіб захисту кохання – презерватив. Вона містить елемент доповненої реальності: щоб його протестувати, потрібно завантажити на смартфон додаток "Live Portrait", навести на елемент інсталяції з написом LOVE та зачекати декілька секунд. З'явиться відео, в якому розповідається про міфи й чутки про презервативи та як правильно ними користуватися.

Арт-інсталяція встановлена за підтримки Подільської районної в місті Києві державної адміністрації до 17 травня 2019 року та є частиною глобальної соціальної кампанії до Міжнародного дня презерватива. Її започаткувала AIDS Healthcare Foundation (AHF), найбільша неурядова організація в боротьбі з ВІЛ/СНІДом. Кампанія популяризує використання презервативів як невід'ємної частини інтимного життя сучасної людини.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: