fbpx
Сьогодні
22:07 23 Лют 2019

Утилізація та переробка пластику знизить попит на нафту, - FT

Глобальна боротьба проти забруднення планети пластиком істотно знизить попит на нафту.

Про це повідомляє Financial Times.

"Кафе і ресторани відмовляються від пластикового посуду, магазини – від одноразових пакетів, у багатьох країнах ухвалюють закони про обмеження одноразової упаковки. Рано чи пізно ці зміни вплинуть на нафтогазові компанії", – йдеться у статті.

Автори зазначають, що на частку нафтохімії наразі припадає 15% споживання нафти, а Міжнародне енергетичне агентство прогнозує, що до 2040 року ця частка сягне 50%.

"Прогнози МЕА та інших компаній і організацій виходять із стабільно високого споживання пластмас – зі зростанням в середньому на 3% на рік в 2017-2040 роках. Для цього сьогоднішні ринки, що розвиваються, повинні зберегти існуючі моделі споживання", – наголошує видання.

Проте зниження використання пластикових пакетів і низки інших видів пластику може вдвічі уповільнити зростання загального споживання пластику в найближчі два десятиліття, що послабить перспективи попиту на нафту.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: