fbpx
Сьогодні
12:55 23 Лют 2019

У Польщі з 2020 року повністю заборонять торгівлю у неділю

У Польщі з 2020 року повністю буде заборонено торгівлю у неділю.

Про це повідомляє Польське радіо з посиланням на звіт Асоціації підприємців і роботодавців Польщі.

Як наголошується в звіті, більшість країн Європейського союзу не обмежують торгівлю у неділю. Однак Польща посилює заходи.

"У Польщі з 2020 року буде повністю заборонено торгівлю у неділю, з невеликими винятками. При цьому, на тлі інших країн Європи, де також обмежено торгівлю у неділю, заходи Польщі виглядають найбільш жорсткими", – зазначив представник Асоціації Якуб Біньковський.

У той же час відзначається, що Угорщина повернулася до вільної торгівлі у неділю всього через рік після введення обмежень.

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький раніше заявляв, що уряд має намір переглянути закон про обмеження торгівлі у неділю, який вступив в силу у березні минулого року.

Заборона не поширюється, серед іншого, на кондитерські, магазини морозива, автозаправні станції, квіткові магазини, кіоски з пресою, кафе. Також можуть бути відкриті ті магазини, в яких у неділю за прилавком стоятимуть їхні власники.

У той же час польська профспілка "Солідарність" вважає, що обмеження торгівлі по неділях не вимагають змін, а лише уточнень – щоби деякі торговельні мережі не могли обходити закон.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: