fbpx
Сьогодні
20:05 23 Лют 2019

Казахстан прибере з банкнот і монет написи російською мовою

Казахстан прибере з банкнот і монет написи російською мовою. Написи на банкнотах і монетах національної валюти Казахстану – тенге – будуть друкуватися лише казахською, яка є державною.

Відповідна норма закріплена в указі президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, передає Інтерфакс.

"Відповідно до статті 3 закону Республіки Казахстан від 30 березня 1995 року "Про Національний банк Республіки Казахстан" постановляю: затвердити прикладену Концепцію дизайну банкнот і монет національної валюти – казахстанського тенге у новій редакції…

Текст написів, які використовуються в дизайні банкнот і монет, оформляється державною мовою. У дизайні інвестиційних і колекційних монет допускається використання написів іноземними мовами", – йдеться в документі від 12 грудня 2018 року.

Указ набирає чинності з дня його підписання, 22 лютого він був опублікований на сайті інформаційно-правової системи нормативних правових актів "Аділет".

Згідно попередньої концепції дизайну банкнот і монет Казахстану, на них допускалися написи  казахською та російською мовами.

У Конституції Казахстану закріплено, що російська мова вживається в державних організаціях і органах місцевого самоврядування нарівні з казахською. Але статус державної мови в республіці має лише казахська.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: