fbpx
Сьогодні
15:26 23 Лют 2019

23 лютого є трагічним днем для трьох народів, – Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров нагадав, що 23 лютого 1944 року війська НКВС СРСР розпочали тотальну депортацію зі своїх земель інгушського та чеченського народів.

Тоді, за різними оцінками, було депортовано від 500 до 650 тисяч чеченців та інгушів, пише він на своїй сторінці у Facebook .

"Через 3 місяці після злочинного вигнання чеченців та інгушів такий ж катастрофічний за своїми наслідками злочин режимом СРСР було скоєно і в Криму, коли 18 травня 1944 року тотальній депортації було піддано кримськотатарський народ", – написав Чубаров.

Також глава Меджлісу розповів, що 23 лютого, 101 рік тому, в Севастополі матросами Чорноморського флоту, контрольованого більшовиками, був по-звірячому закатований і вбитий Номан Челебіджихан – перший голова уряду Кримської Народної Республіки, один з організаторів I Курултаю кримськотатарського народу.

"Без сумніву, вбивство видатних лідерів народів, депортації народів, вчинені в СРСР, та їхні катастрофічні наслідки, є злочинами проти людяності та цивілізації. Від імені Меджлісу висловлюю солідарність з усіма, хто пам'ятає історію свого народу, зберігає пам'ять про своїх героїв і мільйонів безвинних жертв радянського режиму", – підсумував Чубаров.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: