fbpx
Сьогодні
17:11 22 Лют 2019

Росія побачила в революції у Венесуелі "український слід"

Офіційний представник Міністерства закордонних справ РФ Марія Захарова заявила, що США збираються купити для Венесуели велику партію зброї, використавши для цього українське підприємство.

Про це вона сказала на брифінгу в п'ятницю, передає Українська правда.

За її словами, у РФ нібито є дані про те, що компаніями США і їхніх союзників по НАТО опрацьовується питання придбання "в одній зі східноєвропейських країн" великої партії озброєння і боєприпасів для їх подальшої передачі опозиційним силам Венесуели ".

Захарова зазначила, що мова йде про різноманітні зразки та аналоги великокаліберних кулеметів, підствольних і автоматичних гранатометів, переносних ЗРК, боєприпаси до стрілецької та артилерійського озброєння різного призначення.

"Доставку вантажу до Венесуели планується здійснити на початку березня декількома партіями через територію сусідньої країни з залученням транспортних літаків Міжнародної експедиторської компанії", – заявила представник МЗС РФ, підкресливши, що в цій історії простежується "український слід".

"У цій абсолютно непривабливій ​​історії простежується й український слід. Зокрема, як ми розуміємо, буде задіяно державне підприємство "Антонов"", – сказала Захарова.

Вона додала, що адміністрація США під виглядом доставки гуманітарної допомоги, запланованої на 23 лютого, стягують до кордону Венесуели спецсили і техніку.

Напередодні лідер опозиції Хуан Гуайдо відправився на кордон з Колумбією, де в прикордонному місті Кукута складирована допомогу, що надійшла для Венесуели переважно з США. Раніше Гуайдо оголосив 23 лютого датою початку поставок гуманітарної допомоги венесуельців.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: