fbpx
Сьогодні
17:20 21 Лют 2019

В Україні викрили велику "мережу-піраміду" з підкупу громадян на виборах

Члени піраміди повинні були забезпечити визначену кожному кількість голосів на користь окремого кандидата.

Про це розповів заступник голови СБУ Віктор Кононенко під час брифінгу, передає Еспресо.TV

Зазначається, що ця злочинна організація створена за участю громадян Росії та України, які співпрацюють із російськими структурами.

"За щомісячну грошову нагороду найняті місцеві жителі повинні були забезпечити голосування на користь окремого кандидата визначеної кожної кількості виборців. Керівник організації – один із нардепів. Інші організатори інтегровані в російський політикум, працювали у РФ та сприяли анексії Криму", – заявили під час брифінгу.

До піраміди хотіли залучити понад 680 тисячі осіб.

МВС називає це підкупом виборців. Для оплати підкупу виборців використовували "брудну готівку", яка обготівковувалась за допомогою незаконного сприяння правоохоронців.

Також під час брифінгу заявили, що наразі в областях проводяться обшуки ГПУ та СБУ у членів цього угрупування (не в офісах). Вилучили десятки тисяч доларів й звітну документацію.

У Службі безпеки підозрюють народного депутата "Батьківщини" Руслана Богдана в причетності до організації cхеми втручання у вибори президента. Про це свідчать матеріали, оприлюднені на сайті СБУ.

Згідно іншому файлу, за організацію штабів у регіонах відповідали Владислав Ковалевський, Євген Матвейчук та Вартан Юмукян.

Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган підтвердила в себе на Facebook, що співробітники ДБР та СБУ під процесуальним керівництвом ГПУ провели у четвер понад 50 санкціонованих судами обшуків на території України в рамках кримінального провадження за ч.1 ст. 255 КК України (створення злочинної організації).

За даними слідства, у 2018 році на території України було створено злочинну організацію, метою діяльності якої є масовий підкуп виборців та фальсифікація результатів виборів президента України 2019 року.

Так, у регіонах створено мережу за принципом "піраміди": керівник штабу виборчого округу – керівник сектору – старший виборчий дільниці – спостерігач – агітатор – виборець.

При цьому, фінансування вказаної діяльності здійснюється із порушенням вимог ст. 43 закону "Про вибори президента України", тобто порядку фінансування політичної партії, передвиборчої агітації, наголошує Сарган.

В ході обшуків правоохоронці вилучили готівкові кошти в іноземній та національній валюті, а також чорнові записи.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: