fbpx
Сьогодні
08:39 21 Лют 2019

В ООС бойовики посилюють обстріли, загинув 1 захисник. Українські десантники готуються наступати з неба

20 лютого російські окупаційні війська 13 разів порушили режим припинення вогню, з них 11 разів – із озброєння, забороненого Мінськими домовленостями із витратою 125 мін калібрів 120 та 82 мм.

Про це повідомляє штаб ООС.

Окрім того, ворог обстрілював укріплення підрозділів Об'єднаних сил із озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Також по наших захисниках вівся прицільний снайперський вогонь.

В ході бойових дій один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав смертельне поранення.

Підрозділи, які зазнали вогневого впливу противника, відповідали на ворожий вогонь застосуванням усіх наявних чергових вогневих засобів.

За даними розвідки, 20 лютого одного окупанта знищено та двох поранено.

Від початку поточної доби вогонь по наших позиціях ворог не відкривав.

Також 19 лютого 2019 року, зафіксована заборона доступу та інші перешкоди у виконанні мандата Місії СММ ОБСЄ. Так, на блокпосту поблизу Верхньошироківського у непідконтрольному владі України районі Донецької області (на північний схід від Маріуполя) озброєний окупант двічі не пропустив патруль Місії через блокпост. В одному з випадків – через законну відмову спостерігачів показати план свого патрулювання. Внаслідок цього міжнародні спостерігачі не змогли провести моніторинг відведення озброєнь та дотримання прав людини у цьому районі.

Також, у районі проведення операції Об'єднаних сил воїни-десантники виконали тренувальні парашутні стрибки вдень та вночі.

Нічні стрибки воїнів-десантників

У районі проведення операції Об'єднаних сил воїни-десантники виконали парашутні стрибки вдень та вночі#ООС #операція_ОСДесантники однієї з десантно-штурмових бригад, що виконують завдання за призначенням у районі проведення операції Об'єднаних сил, 20 лютого здійснили стрибки з парашутом вдень та вночі. Вправи навчальних стрибків виконували у повному спорядженні зі зброєю із вертольота Мі-8.– Заняття відбулось в рамках плану бойової підготовки та з метою підвищення психологічної стійкості, – повідомила старший лейтенант Катерина Чемес. – За планом підготовки військової частини кожен десантник повинен виконати програму стрибків парашутним способом з різних висот. Найбільше ж уваги приділяється молодим воїнам, котрі посилено вивчають ази десантної справи та переймають досвід у старших товаришів.До слова, десантно-штурмові підрозділи в районі проведення операції Об'єднаних сил постійно вдосконалюють свою підготовку та готові в будь-яку мить до виконання бойових завдань.Рухаємось далі!Разом переможемо!Слава Україні!

Posted by Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation on Wednesday, February 20, 2019

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: