fbpx
Сьогодні
13:54 21 Лют 2019

Україна готова до обміну полоненими у найкоротший термін

Омбудсмен закликає Москалькову сприяти негайному вирішенню питання стосовно обміну

Уповноважений Верховної ради з прав людини Людмила Денісова заявила, що Україна готова обміняти 25 росіян на 25 українців у найближчий час. Про це повідомляється на Facebook омбудсмена.

Так, Денісова звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової стосовно її спільних візитів з Ніною Карпачовою до поранених українських військовополонених.

"Зауважила, що упродовж тривалого часу я неодноразово зверталася до пані Москалькової з проханням надати мені дозвіл, як Ууовноваженому ВРУ з прав людини, на здійснення відвідування затриманих моряків. Мене поінформували, що прийняття рішення стосовно мого відвідування поранених належить до компетенції Федеральної служби безпеки Росії та Федеральної служби виконання покарань Росії", – сказано у повідомленні.

Висловила рішучий протест та звернулася до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової стосовно її спільних…

Posted by Людмила Денісова on Thursday, February 21, 2019

При цьому, як підкреслює омбудсмен, російська сторона допустила до українських моряків Карпачову, яка не уповноважена представляти інтереси України у відносинах у сфері захисту прав людини між нашими державами.

Денісова також підтвердила готовність української сторони забезпечити безперешкодний доступ до установ, що перебувають у віданні Державної кримінально-виконавчої служби України, для відвідання Москальковою затриманих громадян РФ за умови її синхронного доступу до ув'язнених громадян України в Росії та на Кримському півострові.

"Закликала сприяти негайному вирішенню питання стосовно обміну 25 громадян України на 25 громадян РФ. Ми готові провести обмін у найкоротший термін", – підкреслила уповноважений.

Нагадаємо, раніше представник України в ООН Володимир Єльченко заявив, що Україна направила вже 13 пропозицій з формулами проведення обміну полоненими для повернення українців, яких утримують в Криму і на окупованих територіях Донбасу.

Так, представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ Ірина Геращенко в кінці січня заявила, що Росія знову заблокувала переговори в Мінську про обмін заручниками.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: