fbpx
Сьогодні
15:41 21 Лют 2019

У РФ допитали військовополоненого лейтенанта ВМС України Костишина

Військовополонений Владислав Костишин

У Російській Федерації допитали військовополоненого лейтенанта ВМС України Владислава Костишина. Про це повідомив один членів з команди адвокатів захоплених росіянами українських моряків Олег Єлісєєв.

"Тільки що відбулися слідчі дії щодо військовополоненого лейтенанта ВМСУ Владислава Костишина. В ході допиту Костишин повідомив, що є військовополоненим, і на нього поширюється дії Женевської конвенції", – написав Єлісєєв, передає УНН.

За словами захисника, перед початком слідчих дій вдалося поговорити з Владом. Він розповів про умови свого утримання та стан здоров'я.

"У нього все добре, і він знає, що величезна кількість людей як в Росії, так і в Україні бореться за нього та інших моряків, і вони не забуті", – додав адвокат.

Нагадаємо, 25 листопада 2018 року прикордонні кораблі ФСБ Росії обстріляли і захопили три судна Військово-морських сил ЗС України у складі двох малих броньованих артилерійських катерів "Бердянськ" і "Нікополь" і рейдового буксира "Яни Капу", які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в Чорному морі в порт Маріуполя в Азовському морі. 24 українських моряків заарештували в окупованому Криму, пізніше їх перемістили в Москву, де арешт продовжили до кінця квітня.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: