fbpx
Сьогодні
21:55 21 Лют 2019

Москалькова заявила, що не може займатися обміном полонених, а Денісова просить медичну допомогу для Гриба і Бекірова

Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що не має повноважень займатися питаннями обміну полоненими між Україною та РФ.

Про це повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила у Facebook.

"В черговий раз уточнила позицію Уповноваженого з прав людини в РФ стосовно обміну ув'язненими. Москалькова повідомила, що в неї немає для цього мандату", – зазначила український омбудсмен.

За словами Денісової, вона нагадала їй, що представник РФ в Трьохсторонній контактній групі Борис Гризлов на останньому засіданні ТКГ сказав, що саме Москалькова має займатися цим питанням.

Крім того, омбудсмени обговорили питання щодо медичної допомоги пораненим військовополоненим морякам та призначеного їм РФ обстеження.

"Я наголосила, що обстеження – це не лікування. Василь Сорока, Андрій Ейдер та Андрій Артеменко потребують негайної госпіталізації та кваліфікованої допомоги лікарів, а не поверхневих оглядів", – написала Денісова.

Також вона нагадала про погіршення стану здоров'я Павла Гриба та Едема Бекірова.

"Їх досі не забезпечено повноцінним лікуванням, незважаючи на наявність медичних висновків про надкритичний стан здоров'я", – наголосила Денісова.

Вона зазначила, що за результатами обстежень Ростовського діагностичного центру були зроблені висновки про стан здоров'я Гриба як російськими, так і українськими лікарями.

"Павло потребує термінового хірургічного втручання і лікування. Незважаючи на це, українського лікаря, який прибув до Ростова-на-Дону 18 лютого, не допустили. У побаченні відмовили навіть матері Павла та українському консулу. Його стан неможливо було оцінити, так як судове засідання не відбулося", – пояснила український омбудсмен.

Окрім того, не отримує необхідної медичної допомоги і кримськотатарський активіст Едем Бекіров, якого утримують на території тимчасово окупованого Криму.

"Чоловікові також провели обстеження, але все його лікування звелося до трьох ін'єкцій інсуліну на день. При цьому я продовжую отримувати інформацію про погіршення стану його здоров'я", – повідомила Людмила Денісова.

Зазначимо, що Москалькова відмовилася від офіційної зустрічі з Денісовою в Афінах. Омбудсмени неформально зустрілися на заході, присвяченому 20-річчю омбудсмена Греції.

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: