fbpx
Сьогодні
19:09 20 Лют 2019

Вбивство Гандзюк: Мангер уже двічі відмовився дати свідчення у справі та уникає поліграф

В Службі безпеки заявляють, що підозрюваний в організації вбивства активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської обласної ради Владислав Мангер уже двічі під час проведення допитів відмовився давати покази.

Про це йдеться в повідомленні СБУ від 20 лютого.

СБУ зазначає, що в ході судового засідання Мангер неодноразово наголошував на готовності надати показання слідству з приводу пред'явленої йому підозри у вчиненні організації вбивства Гандзюк, а також висунутої ним версії про нібито причетність до цього злочину співробітника СБУ Данила Доценка та пройти експертне дослідження з використанням комп'ютерного поліграфа.

"Однак, 15 лютого 2019 під час проведення допиту як підозрюваного Мангера, останній жодних показань не надавав, скориставшись положеннями ст. 63 Конституції України", – наголошують в СБУ.

За даними спецслужби, 20 лютого 2019 Мангер повторно відмовився від пропозиції слідчого дати покази.

"Така позиція Мангера суперечить зробленим його заявам під час судового розгляду і свідчить про небажання підозрюваного сприяти встановленню істини у кримінальному провадженні та свідоме ухилення від участі у експертному дослідженні із використанням комп'ютерного поліграфа", – наголошують в СБУ.

Орган досудового розслідування також закликав сторону захисту не робити голослівних заяв з приводу предмета доказування, "необґрунтовано звинувачуючи при цьому у вчиненні особливо тяжкого злочину співробітника СБ України".

Читайте нас в Facebook і Тwitter, також підписуйтесь на канал в Telegram, щоб завжди бути в курсі важливих змін в країні і світі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: